Om Höganäs Träprofiler

En flexibel listpartner

På Höganäs Träprofiler säljer vi lister för inomhusbruk. Hos oss hittar du ett brett standardsortiment av målade trälister som t ex golvsocklar, taklister och smyglister. Vi anlitar ett måleri i direkt närhet till vårt hyvleri vilket gör att vi har god överblick över hela förloppet från beställning till färdig leverans. På så sätt kan vi vara flexibla, snabba och erbjuda ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Hos oss hittar du också lister som är mantlade av ett fanér av äkta ädelträ. De har många fördelar gentemot listerna av massivt ädelträ. De är lättare att montera och är ett klart billigare alternativ – som ger ett snyggt resultat.

Vi lagerför ett större standardsortiment av vitmålade och fanerade lister och kan därför oftast omgående skicka iväg beställningar på de vanligaste listerna som finns hos en byggvaruhandlare.

Vår historia

Höganäs Träprofiler startades 1992 och drevs av bland andra Göran och Stig Bengtsson. Båda med rötter i familjeföretaget Janelist. 2006 såldes företaget till Henrik Sjöström och Johan Karlén. Även de med en erfarenhet av lister. Både Johan och Henrik har bland annat ett förflutet inom Tarkett Trägolv och tillbehör.

I december 2010 flyttar företaget in i nya lokaler i Örkelljunga. Samtidigt läggs målningen ut på en externt måleri.

Idag jobbar vi på Höganäs Träprofiler på högvarv. Försäljningen är fokuserad mot byggvaruhandeln. De flesta av våra kunder lagerhåller vår fanerade list medan våra målade furulister till stor del säljs via byggvaruhandeln till byggprojekt av olika storlekar. Många byggvaruhandlare har även våra målade lister som lagervara.

Våra ledord är framför allt flexibilitet och snabbhet. Vi satsar på att vara en bra samarbetspartner med god service och prisvärda produkter. Och framför allt – vi strävar alltid efter att du som kund ska känna trygghet i att ha oss som partner.