Om oss

En flexibel listpartner – På Höganäs Träprofiler säljer vi lister för inomhusbruk.

Vi är grossister på ett stort sortiment av standardlister i främst vitmålade furulister och fanerade lister motsvarande vad du kan hitta hos en riktigt välsorterad byggvaruhandlare. Men även en hel del andra lister. Dessa kan vi leverera omgående till våra kunder. Vi hyvlar även lokalt specialprofiler som inte finns som lagervaror. Vi anlitar även ett måleri i direkt närhet till detta hyvleri vilket gör att vi har god överblick över hela förloppet från beställning till färdig leverans. På så sätt kan vi vara flexibla och snabbt lösa leverans av de flesta typer av lister.

I vårt lagersortiment finns de vanligaste furulisterna målade i vit kulör NCS S 0502-Y men vi har även ett ganska komplett lagersortiment i den kritvita kulören NCS S 0500-N som blivit mer och mer populär. Vi är marknadsledare i Sverige på fanerade trälister där vi har ett betydligt större utbud än alla våra konkurrenter. Fanerade lister har många fördelar gentemot massiva lister i ädelträ utöver det lägre priset.

Vi levererar även akustikpaneler samt glespanel som ofta är behandlade för att klara brandskyddsklass B-s1,d0. Dessa plockar vi fram mot förfrågan.

Vår historia

Höganäs Träprofiler startades 1993 och drevs av bland andra Göran och Stig Bengtsson. Båda med rötter i familjeföretaget Janelist.

2006 såldes företaget till Henrik Sjöström och Johan Karlén. Både Johan och Henrik har ett förflutet inom Tarkett Trägolv och har där bland annat jobbat med lister till golven.

I december 2010 flyttar företaget in i nya lokaler i Örkelljunga. Samtidigt läggs målningen ut till ett externt måleri.

I juni 2022 tas företaget över av SGD som ingår i Storskogenkoncernen. Höganäs Träprofiler blir ett helägt dotterbolag till SGD.

I januari 2024 flyttas hela verksamheten till SGD Svegabs lokaler i Växjö. Idag finns Henrik kvar som affärsansvarig på företaget.

Idag jobbar vi på Höganäs Träprofiler på högvarv. Försäljningen är främst till större och medelstora byggprojekt där vi vanligtvis säljer genom byggvaruhandeln. Vi har även en del försäljning av specialprofiler till olika kunder där ordern oftast börjar med att vi får en ritning/skiss eller en provbit. Utifrån denna tar vi fram ett hyvelstål och tillverkar lister helt enligt kundens önskemål.

Våra ledord är framför allt flexibilitet och snabbhet. Vi satsar på att vara en bra samarbetspartner med god service och prisvärda produkter. Och framför allt – vi strävar alltid efter att du som kund ska känna trygghet i att ha oss som partner.