Om Höganäs Träprofiler

En flexibel listpartner

En flexibel listpartner –  På Höganäs Träprofiler säljer vi lister för inomhusbruk. Vi är grossister på ett stort sortiment av standardlister i främst vitmålade furulister och fanerade lister motsvarande vad du kan hitta hos en riktigt välsorterad byggvaruhandlare. Men även en del andra lister. Dessa kan vi leverera omgående till våra kunder. Vi hyvlar även en hel del lister i vårt eget hyvleri. Vi anlitar till dessa ett måleri i direkt närhet till vårt hyvleri vilket gör att vi har god överblick över hela förloppet från beställning till färdig leverans. På så sätt kan vi vara flexibla snabba och erbjuda ett mycket konkurrenskraftigt pris.

I vårt lagersortiment finns de vanligaste furulisterna målade i vit kulör NCS S 0502-Y men vi har även ett relativt stort lagersortiment även i den kritvita kulören NCS S 0500-N som blivit mer och mer populär. Vi är marknadsledare i Sverige på fanerade trälister där vi har ett betydligt större utbud än alla våra konkurrenter. Fanerade lister har många fördelar gentemot massiva lister i ädelträ utöver det lägre priset.

Vår historia

Höganäs Träprofiler startades 1992 och drevs av bland andra Göran och Stig Bengtsson. Båda med rötter i familjeföretaget Janelist. 2006 såldes företaget till Henrik Sjöström och Johan Karlén. Även de med en erfarenhet av lister. Både Johan och Henrik har bland annat ett förflutet inom Tarkett Trägolv och tillbehör.

I december 2010 flyttar företaget in i nya lokaler i Örkelljunga. Samtidigt läggs målningen ut på en externt måleri.

Idag jobbar vi på Höganäs Träprofiler på högvarv. Försäljningen är främst till större och medelstora byggprojekt där vi vanligtvis säljer genom byggvaruhandeln. Endast ett fåtal byggvaruhandlare lagerför vårt sortiment av målade furulister. Däremot säljer vi de fanerade listerna till både Hornbachs och K-Rautas byggvaruhus över hela landet där listerna finns lagerlagda. Vi har även en del försäljning av specialprofiler till olika kunder där ordern oftast börjar med att vi får en ritning/skiss eller en provbit. Utifrån denna tar vi fram ett hyvelstål och tillverkar lister helt enligt kundens önskemål.

Våra ledord är framför allt flexibilitet och snabbhet. Vi satsar på att vara en bra samarbetspartner med god service och prisvärda produkter. Och framför allt – vi strävar alltid efter att du som kund ska känna trygghet i att ha oss som partner.