Fanerade lister

Fanerad björklist
Våra fanerade lister finns lagerlagda i samtliga byggvaruhus hos Hornbach!
 

Vår fanerade list är en granlist som är mantlad med ett 0,7 mm tjockt faner av äkta ädelträ. Kärnan i listen består av fingerskarvad gran och ytan är ett 0,7 mm, UV-lackerat ädelträfanér. I vårt standardsortiment har vi ek, vitlaserad ek, grålaserad ek, vitlaserad ask, bok, björk och valnöt.

Det finns många fördelar med den fanerade listen jämfört med en massiv. Den fanerade listen är mer rak och formstabil och kröker sig inte lika lätt som en massiv list. Den väger också mindre och är lättare att montera eftersom den inte behöver förborras. Dessutom så är den jämnare i färgen och mycket lättare att montera.

Listen är mycket prisvärd och ett klart billigare alternativ än den massiva. Idag finns listen som golvsockel och dörrfoder.

PEFC SPÅRBARHETSCERTIFIKAT

Detta certifikat gäller för följande omfattning: Gruppcertifiering av organisationer med handel och produktion av sågade och hyvlade produkter, rundvirke och biobränslen. PEFC-certifierade och PEFC-kontrollerade källor. Procentbaserad metod och fysisk separering tillämpad.